woensdag 22 september 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Nieuwsmappen G
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  ACTUEEL  >  NIEUWSMAPPEN  >  NIEUWSMAPPEN G 
NIEUWSMAPPEN - G

Gelijke behandeling mannen en vrouwen onderhandelingspunt bij uitbreiding Europese Unie ?

  • De Volkskrant, 5 september 2001: "Tegelijkertijd is het volgens de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) onverantwoord om de kandidaatlanden op korte termijn te dwingen alle onderdelen van het interne-markt-acquis over te nemen. Vooral de eisen die op sociaal gebied gesteld worden, brengen dermate hoge kosten met zich mee dat ze de economische groei belemmeren. Vandaar dat de WRR bepleit om thema's als gelijke behandeling van mannen en vrouwen en veiligheid op de werkplek buiten het kernacquis te houden". Zie voor volledige tekst: Economie krabbelt op (De Volkskrant, 5 september 2001)
  • Geert-Jan Bogaerts:  Brussel: vaststellen kernregels werkt juist vertraging in de hand (De Volkskrant, 5 september 2001)
  • Arnout Brouwers en Mirjam Prenger: "De tijd voor toetreding is zo langzamerhand gekomen" (De Volkskrant, 5 september 2001). Interview met WRR-voorzitter prof. mr. M. Scheltema.
  • WRR wil lagere drempel bij uitbreiding EU (De Volkskrant, 5 september 2001)
  • Naar een Europabrede Unie, rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR), 4 september 2001. Rapport en persbericht.


Gelijke-behandelingswetgevingGeschiedenisonderwijsGelukGemeentepolitiekGeweld tegen vrouwen