Vacatures (v/m) voor betaald werk of vrijwilligerswerk

in vrouwenorganisaties, vrouwenbedrijven, vrouwvriendelijke organisaties of organisaties die graag vrouwen zien solliciteren

 
   Vacatures (in volgorde van verlopen van de termijnen)
  Termijn loopt nog
 
  Lenge termijn onduidelijk
 
  Termijn verstreken, maar vacaturemelding staat nog online
 
  • Adviseur mainstreaming en diversiteitsbeleid (m/v) in de unit Transformatie van E-QUALITY, expertisecentrum voor gender en etniciteit. Het betreft een functie in het kader van ziektevervanging voor 24 uur per week tot en met december 2001, met mogelijkheid tot verlenging. Sollicitaties voor 9 april 2001, maar vacature stond 7 februari 2002 nog online bij E-Quality.
   Uitgangspunten
  Op deze pagina - een experiment - plaatsen wij kosteloos meldingen van vacatures (betaald / onbetaald) die interessant zijn voor vrouwen:
  • die graag met de vrouwenzaak bezig zijn of
  • werkzaamheden zoeken in een sector waarin vrouwen slecht vertegenwoordigd zijn.

We gaan daar geen lange lijst van criteria voor opstellen, maar zullen in samenspraak met aanmelders en bezoekers uitvinden wat een goede formule is. Enkele huisregels:

  • de bedrijven en organisaties die vacatures hebben of melden dienen zich te houden aan de Wet gelijke behandeling van mannen en vrouwen. Die stelt strenge eisen aan het reserveren van banen voor vrouwen. Bij twijfel: neem contact op met de Commissie gelijke behandeling.
  • als vacatures vervuld zijn wordt de redactie daarvan zo spoedig mogelijk in kennis gesteld. Niets zo vervelend voor sollicitanten als je melden voor een plek die niet meer openstaat.
  • de redactie behoudt zich het recht voor  - desnoods zonder tekst en uitleg -  aanmeldingen te weigeren en vacaturemeldingen te verwijderen.
   Aanmeldingen
 
  • Aanmeldingen bij voorkeur door verwijzing naar een plek op de website van de organisatie / het bedrijf waar de vacature bekend wordt gemaakt
  • Als de organisatie / het bedrijf geen website heeft of aannemelijk is waarom daarop de vacature daarop niet wordt gemeld is de redactie - voorlopig - bereid om per mail aangeleverde vacaturemeldingen op te nemen.
  • Aanmeldingen naar vacaturerubriek@emancipatie.nl of via ons reactieformulier.
  Besturen.net
  Besturen.net brengt vraag en aanbod voor bestuursfuncties bij elkaar met het oog op diversiteit. Besturen.net is een initiatief van vijf emancipatiebureaus, nl. Emancipatiebureau Gelderland (Arnhem), Bureau voor Emancipatiezaken Noord-Brabant, enova emancipatie adviesbureau drenthe, Emancipatiebureau Equa en Projectbureau MCE (Amsterdam) en gebouwd door Antenna. Deze bureaus maken deel uit van Emancipatie.net